Grčka, suđenje turskim oficirima odoloženo za tri dana

Grčki sud odobrio je trodnevno odlaganje početka suđenja osmorici turskih oficira, koji su helikopterom prebegli u Grčku tokom pokušaja puča u Turskoj, objavili su grčki mediji.

Suđenje turskim oficirima, koje je juče grčki tužilac zvanično optužio da su nezakonito ušli u zemlju, odloženo je za četvrtak, prenela je agencija AP.

Sud u Aleksandropolisu je takođe optužio pilota helikoptera za kršenje propisa u aviosaobraćaju, dok su preostala sedmorica optužena za saučesništvo u tom delu.

Uhapšeni su sud napustili vezani po dvojica lisicama, a lica su prekrili peškirima ili odećom, jednako kako su i stigli u sudnicu.

Sva osmorica podnela su zahtev za azil u Grčkoj, a Turska zahteva da ih Grčka vrati u zemlju.

Neimenovani zvaničnik suda u Aleksandropolisu je, međutim, otkrio da grčke vlasti još nisu dobile zvanični zahtev turskih vlasti za izručenje osmorice vojnika.

Turski oficiri stigli su u Grčku u subotu vojnim helikopterom, nakon što su vlastima na aerodromu u Aleksandropolisu uputili signal za pomoć.

Uhapšeni turski oficiri tvrde da nisu učestvovali u puču i da su u Grčku pobegli kako bi spasli živu glavu kada su, kako su naveli, policajci počeli da pucaju na njih.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво