Ramazanski ručak za migrante u Tabanovcima

U Tranzitnom centru "Tabanovce", na granici Makedonije sa Srbijom, priređen je praznični ručak za migrante povodom muslimanskog praznika Bajrama.

Kako su preneli lokalni mediji, svečani ručak za 80 migranta, koji se tu još nalaze, organizovale su nevladine organizacije, koje su donele i poklone za decu.

"Na ovaj veliki praznik za muslimane, mi smo se organizovali i solidarisali sa izbeglicama. Lepo je da se vidi da su svi raspoloženi i želimo da se bar malo osećaju kao da su kod svojih kuća u Siriji", rekao je Edond Latifi iz organizacije "Legis".

Koordinator Tranzitnog centra Goran Stojanovski rekao je da je taj centar učestvovao zajedno sa nevladinim organizacijama i Crvenim krstom u organizovanju obeležavanja Bajrama.

Dodao da će biti održane i sportske igre izbeglica i predstavnika različitih organizacija i instituicija koje su tu prisutne.

Stojanovski je naveo je da se u Tranzitnom centru "Tabanovce" nalazi još 80 izbeglica i migranata, od kojih su 63 iz Sirije, a preostali iz Avganistana.

"Najveći deo su porodice sa decom", rekao je Stojanovski.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво