Jutarnji list: Džihadista preti svetu na bosanskom jeziku

Nova video-pretnja užasnula je Amerikance ali i region budući da džihadista proziva stanovnike Amerike, Kanade, Australije, Evrope i posebno Balkana i to na čistom bosanskom jeziku, piše "Jutarnji list". Kako mediji prenose, džihadista je identifikovan kao Jasmin Keserović iz Zavidovića.

U devetominutnom video-zapisu se preti i stanovnicima San Franciska i Las Vegasa, a preko slika Golden Gejta i Las Vegas Stripa ide glas naratora koji slavi Omara Metena, koji je ranije ovog meseca u noćnom klubu u Orlandu pobio 49 ljudi.

Veruje se da je video sniman u Mosulu, ali američke lokacije su autentične, tvrde stručnjaci.

"Ustanite, muslimani, ubijajte hrišćane i njihove sluge u njihovim gradovima i njihovim državama. Postavljajte eksplozive pod njihova auta, u njihove kuće i urede... Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih pa makar i nožem i nemojte da pravite razliku između vojnika i civila...", poručuje džihadista na bosanskom jeziku.

Kako je preneo portal regionalne televizije N1, on je identifikovan kao Jasmin Keserović iz Zavidovića. Prema podacima policijskih agencija, Keserović je na sirijsko ratište otišao početkom 2013.

Podseća se da su mediji ranije izvestili da je on jedan od državljana Bosne i Hercegovine koji su smrtno stradali boreći se na strani Islamske države. Te informacije, međutim, nikada nisu potvrđene.

Keserović se, naime, pojavio u reportaži Bi-Bi-Sija o uporištima "modernog džihadizma" u Bosni i Hercegovini, a potpisan je kao Abu Muhamed el Bosni. Nije poznato kada je snimak nastao.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи