Đukanović o EU i "ozbiljnim propustima" crnogorskog rečnika

Vlada Crne Gore ostaće dosledna u spoljnopolitičkim ciljevima, a članstvo u EU jedan je od njih, poručio je crnogorski premijer Milo Đukanović, odgovarajući na poslaničko pitanje kako će vlada u Podgorici delovati posle Bregzita.

RTCG prenosi da je poslanik Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pitao Đukanovića kako će se ponašati vlada izbornog poverenja nakon što je Velika Britanija odlučila da napusti EU.

"Priča da EU nema alternativu je razbijena u paramparčad. Ta inferiorna priča je danas u vlasništvu marionetskih i kriminalizovanih režima, koje održava korumpirana briselska administracija", poručio je Mandić i dodao da bi bilo dobro da proces "dezintegracije" zahvati i NATO.

Đukanović je poručio da Vlada ostaje privržena spoljnopolitičkim ciljevima, kao i da je put u EU jedan od njih.

"Lider smo EU integracija u regionu i Crna Gora je prepoznata kao promoter zapadnih vrednosti na Balkanu", poručio je Đukanović.

Komentarišući kritike na račun Rečnika crnogorskog jezika u izdanju Crnogorske akademije nauka i umetnosti (CANU), premijer je kazao da je svaka institucija dužna da poštuje multikulturalnost Crne Gore, kao jednu od temeljnih vrednosti našeg društva.

"Svako ko radi na projektu kao što je Rečnik crnogorskog jezika mora imati svest o posebnoj odgovornosti koju takvim poduhvatom preuzima. Zabrinuti smo zbog reakcija koje su stigle s različitih adresa, kritike i osporavanja", poručio je crnogorski premijer.

Rekao je da je nesporno da, nakon svih kritika, Rečnik sadrži ozbiljne propuste.

"Svedočanstvo tome je i naknadno priznanje nekih od članova autorskog tima. Izostala je institucionalna reakcija CANU-a", ocenio je Đukanović, a prenela RTCG.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи