Crnogorski parlament usvojio rezoluciju o ulasku u NATO

Poslanici crnogorskog parlamenta su sa 48 glasova "za" i 26 protiv, usvojili su Rezoluciju o podrššci integraciji Crne Gore u NATO.

Rezolucijom se potvrđuje čvrsto opredeljenje da držžava postane deo evropske i evroatlantske zajednice, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Predlog rezolucije, podneli su poslanici Demokratske partije socijalista, Pozitivne Crne Gore, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka.

Poslanik Luiđ Krelja iz DPS-a istakao je da je članstvo u NATO garant da je neka zemlja stabilno područje za plasman stranog kapitala.

"Zato svaka zemlja ima pretpostavke za brz ekonomski razvoj. ŠŠirenje NATO-a je odgovor zemalja demokratskog sveta na izazove novog vremena", rekao je ŠKrelja u parlamentu.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović sigurna je da će Crna Gora ući u NATO.

"Crna Gora mora ući u NATO. Verujem da ova rezolucija, koja je jednom bila u parlamentu, možžda nije trebalo da se nađe u klupama, osim ako nije trebalo aktivirati nove podele. Verujem da nije intencija ovih podela da se razmiššlja da se o ovome odlučuje na referendumu, jer se o ovome neće odlučivati na referendumu", smatra Vuksanovićeva.

Vuksanovićeva je istakla da su poslanici predstavnici naroda, navodeći da ipak svaki građanin ima pravo da veruje u neššto.

Dodala je da ne žželi da ulazi u nečiji stav ali da onima koji su protiv članstva u NATO želi da kažže da se "ulaskom u Alijansu stavlja kruna na nezavisnu Crnu Goru".

Miloš Konatar iz Građanskog pokreta URA rekao je da taj savez apsolutno pozdržavlja članstvo Crne Gore u NATO, navodeći kako u vezi sa tim nema ničeg spornog.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи