Mediji u regionu o poseti kineskog predsednika Beogradu

Kineski predsednik Si Đinping poručio je po dolasku na beogradski aerodrom da ova poseta znači "novu stranicu u istoriji razvoja odnosa Kine i Srbije", prenose mediji u regionu.

Hrvatska agencija Hina prenela je da je predsednik Kine Si Đinping dočekan na beogradskom aerodromu na najvišem nivou. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić naglasio je da prijateljstvo Srbije i Kine neprekidno traje već decenijama.

Ističe se i da je u delegaciji Kine oko 200 ljudi, da o njihovoj bezbednosti brine više od 5.000 policajaca i agenata službi bezbednosti, kao i da je poseta, kako se navodi, izazvala veliku medijsku pažnju.

Vest o dolasku predsednika Si Đinpinga prenela je i agencija Federacije BiH Fena. Istaknute su reči predsednika Nikolića da ta poseta pada u trenutku kada Srbija reformiše i oporavlja svoju ekonomiju.

Agencija RS Srna je prenela da je predsednik Kine Si Đinping izjavio po dolasku u Beograd da je uveren da će njegova posta Srbiji biti uspešna.

"Međusobno političko poverenje dve zemlje se učvršćuje, a saradnja u oblasti energetike, izgradnje saobraćajne infrastrukture i poljoprivrede beleži nove sjajne tačke, dok je kulturna razmena dinamična, a razmena ljudi sve intenzivnija", prenela je Srna reči predsednika Si Đinpinga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво