Pupovac: Podržavamo opoziv Oreškovića, vlada nefunkcionalna

Potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac poručio je da će ta stranka podržati opoziv premijera Tihomora Orešković i dodao da to nije drama, već bi drama bila da se isto ponovi za mesec, dva ili tri.

Pupovac je za govornicom u parlamentu ukazao da je hrvatska vlada od samog početka ukazivala da je ovakv ishod neizbežan zbog načina na koji se vladajuća koalicija sastavljala, kako je funkcionisala i zbog činjenice, kako je rekao, što se u ovih šest meseci nije uspostavila funkcionalna vlada.

"Koliko je ko odgovoran u toj vladi nije na nama, bar ne na mom klubu da utvrđuje", rekao je Pupovac.

On je istakao da vlada ne samo da nije funkcionisla, već nije našla ni način da integriše manjine i manjinsku politiku u svoj program.

Ovo je, kazao je, prva vlada koja nije zaustavila i nije znala zaustaviti porast netolerancije i sukobljavanja i antimanjinskih poruka koje su se razvijale i podržavale u vladi i na koje se odgovaralo opštim porukama sve dok međunarodna zajednica nije rekla - dosta.

Time je, istakao je, međunarodni ugled Hrvatske, a jedan sam od učesnika stvaranja toga, teško narušen i još nije oporavljen.

Pupovac je kritikovao i javno pravnu politiku vlade zbog koje nema poverenja u funkcionisanju institucija, a što se odražava na dolazak investitora i kreditora.

"Mi smo prešli teško razdoblje oporavka javno pravnih institucija i ne smemo dozvoliti da se one danas urušavaju", rekao je i dodao da bi sve ovo trebalo biti pouka svima da se na ovakav način, sa ovakvim eksperimentom nijedna vlada više ne može i ne sme sastavljati.

Jer, kako je rekao, Hrvatska ovu vrstu eksperimenta iz ekonomskih razloga, javno pravnih i političkih razloga sebi više ne sme dozvoliti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво