HDZ jednoglasno: Zdravko Marić novi mandatar

Predsedništvo HDZ-a jednoglasno je odlučilo da se Tihomiru Oreškoviću izglasa nepoverenje u parlamentu, a da mandatar za sastav nove vlade bude Zdravko Marić.

Sekretar HDZ-a Domagoj Milošević izjavio je posle sednice da će za takvu odluku HDZ imati većinu u parlamentu.

Dodao je da je Orešković sada samo tehnički premijer, javio je Indeks.

"Danas smo potvrdili Marića kao kandidata za mandatara Vlade Hrvatske. Mislimo da bi u većini država EU bilo prirodno da premijer, tehnički, sam da ostavku. Ova vlada je došla do kraja slepe ulice", rekao je Milošević.

Ocenio je i da "postoji bitna razlika" između Oreškovića i Marića.

"Marić razume kontekst, bio je u bivšim vladama, razume odnose. Iskustvo ima i u javnom i u privatnom sektoru", rekao je Milošević.

Marić je rekao da je počašćen tim predlogom.

"Svestan sam momenta u kojem se nalazimo, treba nam politička stabilnost", rekao je novi mandatar hrvatske vlade.

Na pitanje da li strahuje da će ga zadesiti ista sudbine kao premijera Oreškovića jer, kao i on, nije član HDZ-a i nije učestvovao na izborima, Marić je odgovorio da je spreman za izazove, ali da ne želi da spekuliše sa pitanjima o strahovima ili sudbini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво