Makedonija, policija protiv "šarene revolucije"

Makedonska policija privela je aktivistu opozicionog SDSM-a i zaplenila gomilu dečijih igračaka i boje u akciji usmerenoj protiv "vandalskih protesta opozicije". Provladina televizija Sitel tvrdi da je "šarenom revolucijom" Makedoniji naneta šteta od četvrt miliona evra.

U akciji policije, prošle noći, zaustavljeno je vozilo SDSM-a u kojem su pronađene boje i dečije puške za vodu, kojima je boja rasprskavana po zgradama državnih institucija i građevinama nastalim u projektu "Skopje 2014".

Provladini mediji tvrde da "vandalske proteste opozicije" finansiraju Socijal-demokratska stranka Makedonije i Soroš kako bi "srušili legitimno izabranu vladu", javlja Sitel.

Makedonci već mesecima protestuju protiv vlasti VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, tražeći sudski epilog afere prisluškivanja i održavanje izbora na svim nivoima.

Izbori, koji su bili zakazani za 5. jun, u međuvremenu su otkazani, pošto vladajuće stranke nisu ispunile minimum uslova za njihovo održavanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво