Izetbegović: Revidiranje tužbe u slučaju novih dokaza

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je moguće revidiranje tužbe BiH protiv Srbije u slučaju novih dokaza, ali da takvih dokaza sada nema.

"Neću odustati od prava da tražim pravdu pred sudovima, i domaćim i inostranim. Legitimacija da se tužba ponovo pokrene je u rukama Softića, našeg agenta pred Hagom", rekao je Izetbegović za regionalnu televiziju N1.

Prema njegovim rečima, Sofić će imati podršku da traži argument, ili neki novi dokaz s kojim može pokrenuti proces, a da li će ga naći ostaje da se vidi.

Na tome, kako je rekao, radi intenzivno i sistematski čitav tim ljudi.

Izetbegović je izjavio da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić trude da poprave odnose sa Sarajevom, a da ni odnosi u Predsedništvu BiH nisu loši. 

Naveo je da ne razume ljutnju člana Predsedništva iz reda srpskog naroda Mladena Ivanića nakon njegove izjave da su neopravdani napadi na biskupa Komaricu koji je govorio o navodnom progonu Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci.

"Predsednik Nikolić se trudi da popravi odnose, Vučić isto tako, možda i više. A odnosi trojke u Predsedništvu nisu loši, nego relaksirani. Zašto je Ivanić ljutito reagovao ne znam. Moje pravo je da govorim o istini u Banjaluci, mislim da je ishitreno reagovao," rekao je Izetbegović.

Na pitanje da prokomentariše ocenu predesdnika Republike Srspke Milorada Dodika da Izetbegović nastavlja politiku Alije Izetbegovića, odnosno politiku "Islamske deklaracije", Bakir Izetbegović je rekao da je ponosan na politku svog oca.

"Da Predsedništvo sa mojim ocem nije radilo kako je radilo, neke stvari bi bile puno gore. Meni je ponos što je on uradio, a moja politika nije Islamska deklaracija", rekao je Izetbegović.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво