Ojačavanje antiimigrantske ograde na srpsko-mađarkoj granici

Mađarska je počela da ojačava antimigrantsku ogradu na granici sa Srbijom zbog povećanog priliva izbeglica nakon zatvaranja kampa Idomeni, u blizini grčko-makedonske granice.

Đerđ Bakondi, glavni savetnik za unutrašnju bezbednost mađarskog premijera Viktora Orbana, rekao je da se povećao broj migranata koji pokušavaju da uđu u Mađarsku posle prošlonedeljnjeg zatvaranja izbegličkog kampa Idomeni.

AFP navodi da na srpskoj strani granice između 200 i 250 ljudi čeka da uđe u Mađarsku.

Mađarski mediji navode da između 100 i 150 migranata svakog dana ošteti ogradu postavljenu na srpskoj granici sa Mađarskom u pokušaju da pređe na mađarsku teritoriju, a granična kontrola te zemlje spreči u tome još 700-900 migranata dnevno.

"Prošlonedeljna evakuacija izbegličkog kampa Idomeni na grčko-makedonskoj granici povećala pritisak na mađarsko-srpsku granicu", naveo je Bakondi.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво