Karamarko: Srbija sama kriva što se našla pred zidom

Prvi potpredsednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko optužio je vlasti u Beogradu da je sama kriva što se Srbija našla "pred zidom" jer, kako kaže, nije dosledna u političkom opredeljenju.

"Oni (vlast u Srbiji) moraju shvatiti kako težnja velikih sila da Srbija bude pod njihovim uticajem nije tolika da bi Srbiji omogućila političku dvoličnost. Oni će brzo morati da se opredele da li zaista žele da budu deo moderne Evrope", rekao je Karamarko u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz.

Karamarko odbacuje optužbe koje, kako kaže, dolaze iz Srbije da Hrvatska blokira put naše zemlje ka članstvu u EU.

"Problem Beograda je zapravo u tome što su se sami našli pred zidom, jer nisu dosledni u političkom opredeljenju", smatra Karamarko.

Karamarko tvrdi da je Hrvatska nedvosmileno politički lider u regionu i da nema potrebu to stalno da ističe, niti da nekoga tera da joj se politički pridružuje a istovremeno spremna je da ponudi saradnju svima koji to žele.

Hrvatska je, rekao je, spremna da bude posrednik državama regiona prema EU, ali i prema SAD.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи