Kavazović: Na čelo Srebrenice može i Srbin

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović ostaje pri stavu da na čelo Srebrenice ne mogu da dođu oni koji, kako je rekao, "negiraju genocid" počinjen u tom gradu u Republici Srpskoj, ali je ovog puta dodao da Srebrenicu ne može da vodi ni onaj ko negira zločine nad srpskim stanovništvom.

Husein Kavazović je za sarajevski Dnevni avaz pokušao da objasnio svoju nedavnu izjavu u kojoj je Srbe nazvao "vlasima".

"Tu sortu ljudi ja nazivam balijama i vlasima, primitivcima, jer drugo i nisu. Svaki Srbin ili Bošnjak koji se prema ovim planetarnim tragedijama odnosi ljudski, moja su braća i ja s tim nemam nikakav problem. Biću srećan kada se za načelnika u Srebrenici kandiduje neki Srbin koji ne negira genocid", rekao je reis Kavazović.

Dodao je da je "to ono što je bila suština njegove poruke ljudima iz Srebrenice", koji žive, kako navodi, "proterani u tuđim zemljama i čiji najmiliji naseljavaju najnaseljenije mesto u Srebrenici, mezarje (groblje) u Potočarima".

Sve drugo su, kaže, tumačenja, na šta svako ima pravo.

Kavazović se, inače, zbog ove izjave našao na udaru javnosti u Republici Srpskoj, a predsednik tog entiteta Milorad Dodik ga je pozvao da odustane od govora mržnje koji je praktikovao njegov prethodnik Mustafa Cerić.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво