Dodik pozvao Kavazovića da odbaci jezik mržnje

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je kao skandalozno to što poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović Srbe naziva Vlasima, pozvao ga da odbaci jezik mržnje i retoriku svog prethodnika Mustafe Cerića i da, kao duhovni vođa svog naroda, učini sve da budućnost naroda u BiH bude bolja od prošlosti i sadašnjosti.

Milorad Dodik je, kako su preneli banjalučki mediji, rekao da je takvom izjavom reis Kavazović naneo štetu toj verskoj zajednici i sebi lično.

Predsednik Srpske je istakao da je iznenađen jer takva izjava Kavazovića odudara od njegovih ranijih pomirljivih izjava i korektnih postupaka.

"Nakon niza konkretnih dokaza da je život Srba i Bošnjaka krenuo uzlaznom putanjom, da se poverenje među ljude ponovo vraća, imamo jednu uvredljivu izjavu najvišeg muslimanskog duhovnog autoriteta. Reis Kavazović je ovom izjavom štetu naneo Islamskoj zajednici i sebi lično. Zvao on nas Srbima ili nekako drugačije, mi ćemo ove godine podržati jednog kandidata u Srebrenici, ali ne da bi služio interesima jednog naroda, već cele Srebrenice, koja je već previše stradala i patila", naglasio je Dodik.

Upitan da komentariše i izjavu Kavazovića da je BiH "zemlja muslimana", Dodik je rekao da "ovo nije zemlja muslimana i da nema potrebe da se protiv Srba bore grobovima, ali ima potrebe da Kavazović shvati da bi korisno bilo da se i Srbi i Bošnjaci i Hrvati i svi koji žive u BiH bore ne jedni protiv drugih, već svi protiv nezaposlenosti, lošeg načina života, protiv predrasuda i isključivosti.

Kavazović je na nedavnom skupu u Švajcarskoj pripadnike srpskog naroda nazvao "Vlasima" i pozvao Bošnjake da se registruju i na narednim lokalnim izborima u BiH glasaju u Srebrenici, te da ne dopuste da, kako je rekao, Vlah bude na vlasti u toj opštini u RS.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво