Telegrami saučešća porodici Bate Živojinovića

Dan nakon smrti legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića stižu telegrami saučešća upućeni porodici.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin uputio je telegram saučešća povodom smrti velikog glumca Velimira Bate Živojinovića.

"Sa dubokom tugom smo saznali da je preminuo veliki glumac, pravi simbol nestale dobe Velimir Živojinović. U Rusiji ga se sećaju kao lepog i neustrašivog borca za slobodu svoje otadžbine", piše u telegramu saučešća.

"Bez preterivanja može se reći da su dečaci i u Jugoslaviji i u Sovjetskom Savezu rasli po uzoru na likove, koji je stvarao Bata. A u SSSR-u je imao ne samo bezbroj obožavalaca, nego i prijatelja - istaknutih sovjetskih glumaca i reditelja", dodaje se u telegramu.

Čepurin je podsetio da je Međunarodni filmski festival sveslovenskog i pravoslavnog filma "Zlatni vitez" dodelio Živojinoviću 2000. godine nagradu za životno delo - Zlatnu medalju za poseban doprinos filmu.

"U trenutku teškog gubitka za porodicu i najbližih znamo da će Bata zauvek ostati u našem sećanju kao primer pravog Srbina - antifašiste i prijatelja Rusije", ističe se u telegramu. 

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća porodici glumca Velimira Bate Živojinovića. 

"Napustio nas je bard jugoslovenskog glumišta čije će glumačko umeće ostati upamćeno na našim, ali i evropskim prostorima. I Crna Gora neizmerno žali zbog odlaska neprevaziđenog glumačkog velikana", navodi se u telegramu saučešća.

Premijer Đukanović je dodao da brojni likovi kojima je Živojinović znalački davao život, ne samo da će ostati u našim sećanjima, već će izrazito uticati i na generacije mladih glumaca koje traju i koje dolaze, saopštila je Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво