Srbi čestitali Van der Belenu

Savez Srba u Austriji čestitao je Aleksanderu van der Belenu pobedu na izborima za predsednika Austrije ukazavši da je on bio kandidat koji ističe svoje korene ali i ukazuje na potrebu da se građani nezavisno od porekla identifikuju sa svojom novom domovinom.

"Mi se ovde osećamo dobrodošli a za takvo okruženje zalagaćemo se svim demokratskim sredstvima i u budućnosti, a posebno za državnike koji tu činjenicu iskreno i nedvosmisleno ističu kao vrednu tekovinu zemlje i kao takvu stavljaju u prvi plan", ističe Savez Srba u čestitki.

Savez je, kako se navodi kao najveća krovna organizacije iseljenika srpskog porekla u Austriji, sa velikim interesovanjem pratio tok predsedničkih izbora a veliki broj članova koji imaju i austrijsko državljanstvo, uzeo je učešće i glasao.

"Uz podršku za Austriju bez podela koju odlikuje zajedništvo i razumevanje svih građana, još jednom želimo da vam uputimo srdačne čestitke, te poželimo sve najbolje i puno uspeha tokom mandata koji sledi", dodaje Savez.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се