U četvrtak potpisivanje protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u

Članice NATO će u četvrtak, 19. maja, na ministarskom sastanku Alijanse u Briselu potpisati protokol o pristupanju Crne Gore Severnoatlanskom savezu.

Televizija Crne Gore navodi da će crnogorski premijer Milo Đukanović doći u Brisel na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga i prisustvovati svečanom potpisivanju Pristupnog protokola.

Nakon potpisivanja protokola, Đukanović će kao predstavnik Crne Gore, prvi put, učestvovati na radnim sastancima NATO-a, na kojima će se razgovarati o aktuelnim bezbednosnim izazovima.

Radio Slobodna Evropa prenosi da je nacionalni koordinator Crne Gore za NATO Vesko Garčević kazao da se potpisivanjem protokola otvara završna faza u pristupanju članstvu NATO.

Protokol moraju da ratifikuju parlamenti 28 članica Alijanse i Skupština Crne Gore.

Potpisivanje protokola omogućava Crnoj Gori da učestvuje u radu svih tela NATO na nivou ministara spoljnih poslova članica.

Radio Slobodna Evropa podseća da je Crna Gora 2. decembra prošle godine pozvana da se pridruži NATO i tvrdi da se podrška javnosti članstvu u Alijansi kreće oko 48 odsto, a da je protiv članstva deo opozicije koji se zalaže za bliske veze s Rusijom i Srbijom i traži referendum o pristupanju NATO.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво