Trebinje, uhapšen zbog namere da se priključi ID

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su na području Trebinja Kenana Kršu iz Sarajeva, koji je nameravao da se priključi Islamskoj državi.

Iz Sipe je saopšteno da su po naredbi Tužilaštva BiH Kršu, koji je vraćen iz Crne Gore, na graničnom prelazu zadržali pripadnici Granične policije BiH i predali ga pripadnicima Sipe.

Kršo je 26. aprila napustio BiH u nameri da se u Siriji pridruži Islamskoj državi.

On je pre godinu dana hapšen zbog sumnje da je učestvovao u aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu sa terorizmom.

Kršo je javnosti poznat kada je krajem januara prošle godine u džamiji na Staroj Breci izazvao nezapamćen incident kada je verbalno napao imama Muhameda Velića.

Naime, Kršo i još dvojica ljudi upali su u džamiju noseći na sebi majice sa zastavom ISIL, što je uznemirilo imama. Nakon toga, oni su izašli iz džamije i pobegli.

Kršo se nedugo zatim predao i prihvatio da snosi sve posledice ovog čina, negirajući da je osim njega iko učestvovao u incidentu, a protiv njega je podnesena prekršajna prijava u skladu sa Zakonom o narušavanju javnog reda i mira.

Kršo je pažnju privukao i kada se na Baščaršiji pojavio u majici sa obeležjima Islamske države.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво