Farbom na zgradu Izborne komisije u Skoplju

Građanska inicijativa "Protestujem" ponovo održala protestni marš u Skoplju i drugim makedonskim gradovima tražeći smenu predsednika Đorđa Ivanova i povlačenje njegove odluke o aboliciji odgovornih u aferi "prisluškivanje", kao i odlaganje izbora zakazanih za 5. jun.

Protestni marš je, kao i prethodni, krenuo ispred zgrade specijalnog tužilaštva, a demonstrantima se pridružio i Ervan Fuere, bivši ambasador EU u Makedoniji.

Fuere je izrazio podršku radu specijalnog tužilaštva i rekao da nisu ispunjeni uslovi za izbore 5. juna, prenose makedonski mediji.

Demonstranti su prošetali do zgrade Izborne komisije u centru Skoplja na koju su bačene baloni sa različitim farbama.

Protesti su održani i u Kumanovu, Štipu, Velesu, Tetovu, Bitolju, Strumici, Đevđeliji.

Protestanti traže ostavku Ivanova nakon što je on odlučio da abolira 56 državnih i partijskih funkcionera odgovornih za aferu "Prisluškivanje".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво