Incident u crnogorskom parlamentu

Sednica crnogorskog parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o leks specijalisu za rekonstrukciju vlade je otkazana. Uoči sednice, na ulazu u zgradu Skupštine, dogodio se incident u kojem su učestvovali poslanici Demokratskog fronta i pripadnici obezbeđenja.

Na današnjoj sednici je trebalo da se raspravlja i o smeni predsednika parlamenta Ranka Krivokapića.

Podgorički portal CdM javio je da je odluku o odlaganju sednice doneo Kolegijum predsednika Skupštine.

Do incidenta je došlo kada su poslanici DF-a, koji su se danas vratili u skupštinske klupe nakon više od sedam meseci bojkota, nisu dozvolili obezbeđenju Skupštine da ih pretrese prilikom ulaska, preneli su crnogorski mediji.

Nastalo je guranje između poslanika i obezbeđenja, bilo je i psovki, nakon čega su poslanici DF-a ipak ušli u parlament, a nakon toga su razvili i transparent "Sloboda ili ništa", uz skandiranje: "Milo lopove".

Inače, u parlamentu je danas uočljivo pojačan broj pripadnika obezbeđenja.

Funkcioner DF-a Andrija Mandić pozvao je Demos, URA, SDP,SNP, Demokrate i Pozitivnu da formiraju tehničku vladu,koja će sprovesti izbore, jer, kako je naveo, imaju većinu.

Potpredsednik Skupštine iz DF-a rekao je da će tražiti imena i prezimena policajaca koji su pokušali da ih pretresu na ulazu u Skupštinu.

On je dodao i da su od kolegijuma predsednika Skupštine tražili da ih obavesti kada će sednica biti održana.

Sednica Skupštine neće biti održana danas, jer nema formalno-pravnih uslova za njeno održavanje. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво