Linta zatražio nastavak istrage za zločin u Dobrovoljačkoj

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je da je ogorčen i zabrinut zbog činjenice da ni nakon 24 godine od zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, na početku rata u BiH, nema političke volje u Sarajevu da se kazne krivci, a porodice žrtava dobiju odgovore ko je naredio i ubio njihove najmilije.

"Jasno je kao dan da je ideološki temelj nekažnjavanja zločina nad Srbima apsurdna i lažna teza koju zastupa bošnjačka intelekutalna i politička elita da su Srbi agresori, a Bošnjaci žrtve, i da zbog toga treba ukinuti Republiku Srpsku i uspostaviti unitarnu BiH", naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Linta je pozvao srpsko Tužilaštvo za ratne zločine da nastavi intenzivnu istragu protiv većeg broja osumnjičenih na čelu sa Ejupom Ganićem, koji su odgovorni za ratni zločin nad pripadnicima bivše JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

"Bez kažnjavanja odgovornih iz reda bošnjačkog naroda za brojne ratne zločine nad Srbima nije moguće govoriti o trajnom miru, dobrosusedskim odnosima između Srbije i BiH i pomirenju između dva naroda", naveo je Linta.

Kolona vojnika JNA napadnuta je 3. maja 1992. godine u centru Sarajeva i pored dogovora Komande JNA, predsednika tadašnje BiH Alije Izetbegovića, Teritorijalne odbrane BiH i predstavnika međunarodne zajednice o njihovom mirnom izvlačenju iz grada.

Napad u Dobrovoljačkoj ulici, u kome su stradala 43 pripadnika JNA, a njih 73 ranjeno, izvršili su pripadnici TO BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи