Trojica Srba pretučena u zeničkom zatvoru

Tri osuđenika srpske nacionalnosti koji izdržavaju kazne za ratne zločine u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, zadobili su teške povrede kada ih je u nedelju popodne u njihovim ćelijama napala grupa osuđenika bošnjačke nacionalnosti. Zatvorenici pre tuče rekli napadnutim Srbima: "Dođite da vam čestitamo Vaskrs", pišu "Nezavisne".

Prema pisanju bosanskih medija, napadnuti su zadobili povrede glave. Povređeni su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica gde im je ukazana lekarska pomoć i svi su van životne opasnosti.

Prema nezvaničnim informacijama koje objavljuju bosanski mediji, neki od napadača su pripadnici selefijskog pokreta, a navodi se i da je napad, koji se desio na pravoslavni Vaskrs, počinjen na nacionalnoj osnovi.

Odlukom uprave zatvora napadači su prebačeni u zatvorske samice.

Snežana Bajić, supruga Predraga Bajića, a koji je sa bratom Nenadom i zetom Sinišom Babićem, pretučen, ističe da su oni zadobili višestruke, teške povrede.

"Siniši su polomljena rebra, a kaže da mu je i oko u pitanju. On me je prvi zvao, pošto je, izgleda, bio najsposobniji da priča. Mom mužu polomili su nos, izbili su mu zube, ima frakturu lobanje. Ma, on jedva priča, a kaže da je napadača bilo 'pitaj boga koliko'", kaže Bajićeva za Nezavisne.

Nezavisne prenose da su zatvorenici, napadnutim Srbima pre tuče rekli: "Dođite da vam čestitamo Vaskrs".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво