Prvi maj u Hrvatskoj u znaku protesta

Međunarodni praznik rada, 1. maj sindikalne organizacije-Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati obeležavaju protestno, sindikalnom povorkom s porukom: "Ljude ispred profita".

Zviždeći i lupajući po metalnim bačvama, povorka nekoliko stotina demonstranata, članova Sindikata i sindikalnih čelnika, krenula je ispred Radničkog doma prema parku Maksimir, gde će se održati centralna svečanost obeležavanja Praznika rada.

Među transparentima koje nose su poruke: "S faksa na berzu – s posla na groblje", "Mirovina, šta je to?", "Radnik nije uhljeb!", "Ko je jamio jamiće opet", "Gde ćemo raditi kad prodate naša radna mesta?".

Demonstranti su takođe nosili zavežljaje na štapu simbolizirajući siromaštvo hrvatskih radnika, kao i hrvatske zastave i sindikalna obeležja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво