Izbeglice oslobodile prugu kod Idomenija

Nakon blokade koja je trajala više od mesec dana, izbeglice iz Idomenija oslobodile su međunarodnu železničku prugu na grčko-makedonskoj granici, objavila je makedonska televizija "Telma".

Kako se navodi, izbeglice su samovoljno uklonile šatore sa šina i premestile se pored pruge ili u improvizovani kamp u Idomeniju.

Železnička pruga Solun–Skoplje je za sada slobodna, bez najava novih blokada.

U improvizovanom kampu u grčkom pograničnom mestu Idomeni još se nalazi više od 10.000 izbeglica koje ne žele da ga napuste. Oni žele da nastave put ka bogatim evropskim zemljama, iako je takozvana balkanska ruta zatvorena.

Jednomesečna blokada je izazvala velike gubitke grčkim izvoznicima i prevoznicima, koji su prijavili milionske štete, jer nisu mogli da prevoze robu međunarodnom prugom Solun–Skoplje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво