Protest Albanaca u Skoplju završen bez incidenata

Nekoliko albanskih partija i udruženja protestovalo je u Skoplju. Miting prošao bez incidenata. Demonstranti su uzvikivali parole protiv koalicije VMRO-DPMNE i albanske Demokratske unije za integracije Alija Ahmetija, zahtevajući odgovornost za prošlogodišnje incidente u Kumanovu.

Oko 2.000 Albanaca protestovalo je u centru Skoplja protiv koalicione vlade VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog i Demokratske unije za integracije Alija Ahmetija.

Demonstranti su uzvikivali parole protiv vlasti, uključujući: "Ua Gruevski, ua Ahmeti".

Nosili su albanske i američke zastave, kao i transparante ispisane na albanskom jeziku, a neki od njih se odnose na slučaj "Monstrum", javili su makedonski mediji.

Na jednom od transparenata pisalo je "Albanijo, gde si, gori Ilirida", a mediji navode da su demonstranti skandirali i "VMRO kriminalci", "Ubice" i "OVK".

Zijadin Selja je istakao da su Albanci u Makedoniji diskreditovani tokom poslednjih 25 godina i da oni zato imaju mnogo razloga da protestuju.

Protest je protekao bez incidenata, a policija je bila raspoređena u okolini važnijih objekata u centru grada, javljaju skopski mediji.

Demonstracije su organizovali Pokret za reforme (DPA), Udruženje bivših političkih zatvorenika i progonjenih Albanaca u Makedoniji, Organizacija vojnih veterana (ONA) i druge albanske organizacije.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 23. apr 2016, 11:10) - anonymous [neregistrovani]

застава

Застава је државна, а не национална

(petak, 22. apr 2016, 19:21) - anonymous [neregistrovani]

Kazna?

Šta bi onda Pravoslavci u BiH trebali da rade!? Albanska zastava je i nacionalna.zastava Albanca, a oni su konstatovano narod u Makedoniji!

(petak, 22. apr 2016, 16:50) - anonymous [neregistrovani]

kazna

Svi ovi Albanci sto drze Albansku zastavu treba ih sve uvatiti i kazniti sa jedno 1000 evra za nepostovanje drzave.Onda bi drugi put malo pomislili kad oce da rasire zastavu druge drzave.

(petak, 22. apr 2016, 16:39) - anonymous [neregistrovani]

"Odgovor" na pitanje, zna li Evropa, za isticanje Albanskih zastava?!

Nego sta - nego zna!!

(petak, 22. apr 2016, 16:24) - anonymous [neregistrovani]

Питање

да ли би у Албанији Македонци и Срби или било ко други, у Албанији смео да рашири своју заставу, овако како то раде Албанци широм Балкана?...Ову чињеницу треба предочити Европи и оштро се супроставити злоупотребе државних обележја од стране Албанаца у другим државама...