Protesti u Skoplju, osmi put

Građanska inicijativa "Protestujem" po osmi put je večeras organizovala protest u Skoplju protiv odluke predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji političara umešanih u aferu "Prisluškivanje".

Demonstranti traže njegovu ostavku, izmenu odluke o izborima zakazanim za 5. jun i formiranje ekspertske vlade, prenosi MIA.

Protest je počeo ispred Specijalnog tužilaštva i produžio se ispred Sobranja, a očekuje se da se građani upute nakon toga prema Vladi Makedonije.

Protesti se  održavaju i u Ohridu, Kavadarcima i Kočanima, javila je MIA.

Protesti koji već drugu nedelju potresaju Makedoniju, u sredu su dobili ime – šarena revolucija, ponajviše zbog boja kojima demonstranti gađaju zgrade državnih institucija i objekte sagrađene u sklopu projekta "Skoplje 2014". 

Lider opozicije Zoran Zaev odbio je poziv na bečke pregovore dok predsednik Đorđe Ivanov ne povuče odluku o aboliciji osumnjičenih u aferi prisluškivanja 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво