Protesti u Skoplju, osmi put

Građanska inicijativa "Protestujem" po osmi put je večeras organizovala protest u Skoplju protiv odluke predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji političara umešanih u aferu "Prisluškivanje".

Demonstranti traže njegovu ostavku, izmenu odluke o izborima zakazanim za 5. jun i formiranje ekspertske vlade, prenosi MIA.

Protest je počeo ispred Specijalnog tužilaštva i produžio se ispred Sobranja, a očekuje se da se građani upute nakon toga prema Vladi Makedonije.

Protesti se  održavaju i u Ohridu, Kavadarcima i Kočanima, javila je MIA.

Protesti koji već drugu nedelju potresaju Makedoniju, u sredu su dobili ime – šarena revolucija, ponajviše zbog boja kojima demonstranti gađaju zgrade državnih institucija i objekte sagrađene u sklopu projekta "Skoplje 2014". 

Lider opozicije Zoran Zaev odbio je poziv na bečke pregovore dok predsednik Đorđe Ivanov ne povuče odluku o aboliciji osumnjičenih u aferi prisluškivanja 

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 20. apr 2016, 21:54) - anonymous [neregistrovani]

RE:Aliibi za opoziciju

Zoran Zaev pre svega trazi da se biracki spiskovi azuriraju jer to nije uradjeno za izbore najavljene 3.juna pa ce i mrtvi i nepostojeci glasaci moci da glasaju (za VMRO, naravno) a takodje trazi da predsednik Ivanov (iz VMRO-a) povuce odluku o prekidu istrage o aferi ilegalnog i nemoralnog prisluskivanja koju je sprovodio pemijer Gruevski ili neko blizak njemu. Oba zahteva su krajnje razumna, a sta ce biti na izborima i kako ce narod da glasa, to ce se videti onda kada do glasanja dodje. Mnogima je dosta gradjenja skupih a beskorisnih antickih spomenika dok je nezaposlenost katastrofalna, industrija nepostojeca, zivotni standard medju najnizima u Evropi, korupcija veca nego ikad, zato nisam uveren da Vam je prognoza tacna.

(sreda, 20. apr 2016, 21:15) - anonymous [neregistrovani]

alibi za opoziciju

Zoran Zajev ocajnicki trazi slamku za spas,t.e. alibi da ne izadje na izbore gde ga ceka veliki izborni poraz,debakl. Ankete pokazuju 3:1 za vladujucu garnituru.
bez ekonomskog programa i nove kadre, samo sa politickom agendom od stranih mentora da promeni ime drzave i napravi ustupke albanskom malcinstvu,nista bolje i ne zasluzuje.