Ponovo suzavac na makedonsko–grčkoj granici

Makedonska policija ponovo je ispalila suzavac i šok-bombe na grupu migranata koji su protestovali sa grčke strane ograde od bodljikave žice, koja deli te dve zemlje, objavio je "Rojters", pozivajući se na izveštaje svedoka. Ivanov, Pahor i Grabar Kitarović odustali od posete graničnom kamenu broj 59. na makedonsko-grčkoj granici iz bezbednosnih razloga.

Grčka policija počela je da se raspoređuje duž ograde postavljene u tampon zoni u Idomeniju, na grčko-makedonskoj granici da bi sprečili izbeglice da do nje dođu.

Kako je javila grčka agencija ANA, trenutno se u blizini ograde nalazi stotinak izbeglica.

Poseta troje predsednika otkazana je na savet policije, navodi makedonska agencija MIA.

Oko 200 migranata, koji su čuli za planiranu posetu Ivanova, Pahora i Grabar Kitarović, okupilo se oko 11.30 časova i počelo da viče, narušava javni red i mir i da se približava makedonskoj granici u pokušaju da privuku pažnju evropske javnosti, saopštilo je makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Da bi ih smirila nerede, makedonska policija je upotrebila suzavac, navodi Ministarstvo.

Situacija je stavljena pod kontrolu pošto su migranti informisani da je poseta Ivanova, Pahora i Grabar Kitarović otkazana, stoji u saopštenju.

Prema navodima agencije AFP, migranti su bili raspoređeni duž 100 metara ograde i pokušavali su da je obore.

U nedelju je u sukobima makedonske policije i oko 3.000 migranata iz izbegličkog kampa u grčkom pograničnom gradu Idomeniju, koji su pokušali da probiju ogradu, povređeno više stotina migranata i dvadesetak makedonskih policajaca i vojnika.

Tom prilikom su makedonski policajci na migrante ispalili suzavac i gumene metke, dok su grčki policajci stajali po strani i nisu intervenisali.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво