Grabar Kitarović poziva na zajedništvo

Hrvatska predsednika Kolinda Grabar Kitarović nije danas uspela da privoli predstavnike jevrejske zajednice i Srpskog nacionalnog veća da odustanu od bojkota komemoracije u Jasenovcu, koja će biti održana pod pokroviteljstvom države, 22. aprila.

Grabar Kitarović je ranije danas razgovarala sa predstavnicima jevrejske zajednice i SNV, nakon čega je iz njenog kabineta saopšteno da je konstatovano da je neophodno otvoriti dijalog o svim otvorenim pitanjima.

Grabar Kitarović je ranije danas pozvala sve aktere u društvu da prekinu sa podelama po ideološkim osnovama.

''Zabrinuta sam zbog jačanja ideoloških podela u društvu posebno oko dana sećanja na nevine žrtve Jasenovca.

"NDH je bila najmanje nezavisna i najmanje je štitila interese hrvatskog naroda, a ustaški režim je bio zločinački režim. Antifašizam je u temeljima hrvatskog Ustava, a moderna Hrvatska država izrasla je na temeljima Domovinskog rata'', rekla je Grabar Kitarović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара