Skoplje: Više od 360 izbeglica na ničijoj zemlji

Makedonske vlasti saopštile da se grupa od 362 izbeglice, pretežno iz Sirije, već deset dana nalazi na ničijoj zemlji između Makedonije i Srbije.

Koordinator makedonskog centra za krizne situacije Goran Stojanovski izjavio je da izbeglice odbijaju da napuste to područje na kojem su postavili šatore u nadi da će granica biti otvorena da bi nastavili put ka Nemačkoj.

Oko 1.000 izbeglica blokirano je u Makedoniji od zatvaranja balkanske rute koju su koristili migranti na putu ka zapadnoj Evropi.

Portparol makedonske policije Toni Angelovski izjavio je da nije registrovan nijedan ilegalni ulazak u zemlju od ponedeljka nakon što je oko 1.500 izbeglica iz susedne Grčke ilegalno prešlo makedonsku granicu u blizini đevđelijskog sela Moin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво