Dodik: Uskoro referendum o 9. januaru kao Danu RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da će na jednoj od narednih sednica Narodne skupštine RS biti usvojena odluka o referendumu o tome da li građani podržavaju da se 9. januar i dalje slavi kao Dan Republike.

Dodik je podsetio da zakon o Ustavnom sudu BiH, koji su predložili srpski predstavnici nije dobio podršku nadležne komisije u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

"Izvesno je da će referendumsko pitanje biti da li podržavate da se kao Dan RS slavi 9. januar. Mislim da ćemo o tome raspravljati na ovoj ili narednoj sednici Skupštine RS", rekao je Dodik.

Srpski predstavnici su predložili da se novim zakonom o Ustavnom sudu iz te institucije "izbace" sudije stranci, te da se utvrdi mehanizam koji će onemogućiti preglasavanje sudija iz jednog od tri konstitutivna naroda.

Inicijativa za promenu Zakona o Ustavnom sudu BiH je pokrenuta nakon što je ova institucija pre par meseci osporila 9. januar kao Dan Republike Srpske.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво