Grčka: Izbeglice moraju da napuste kamp u Idomeniju

Izbeglice koje borave u improvizovanom kampu na grčko-makedonskoj granici moraju da prihvate da je granica zatvorena i da se presele u ustanove za organizovani prihvat migranata, rekao je grčki ministar za javni red i zaštitu građana Nikos Dendijas.

Dendijas je naveo da Grčka može da obezbedi bolje uslove za smeštaj migranata u drugim kampovima, udaljenim deset ili 12 kilometara od graničnog prelaza Idomeni.

Prema njegovim rečima, država ne može da pruži ozbiljnu pomoć tolikom broju ljudi okupljenom na jednom mestu.

Grčki ministar je naveo da će vlasti u Atini početi migrantima da dele letke sa porukom: "Nema nade da možete da nastavite svoj put ka severu, zbog toga dođite u kampove gde možemo da vam obezbedimo pomoć".

U improvizovanom izbegličkom kampu u Idomeniju više od 14.000 migranata boravi ispod šatora.

Više od 36.000 migranata blokirano je u Grčkoj zbog odluke Makedonije i drugih zemalja na balkanskoj ruti da obustave prihvat izbeglica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво