Orešković: Hrvatska će podržati Srbiju i BiH na evropskom putu

Hrvatski premijer Tihomir Orešković rekao je da je tokom nedavnog boravka u Berlinu nemačkoj kancelarki Angeli Merkel rekao da će Hrvatska podržati Srbiju i Bosnu i Hercegovinu na njihovom evropskom putu.

Tihomir Orešković je na pitanje o zvaničnom Zagrebu, kao mostu između EU i regije jugoistočne Evrope, odgovorio da Hrvatsku vidi kao lidera u regionu, javlja Radio Dojče vele, prenosi Hina.

"Srbiji i Bosni i Hercegovini ćemo pružiti podršku i to sam naglasio i tokom sastanka s kancelarkom Merkel", rekao je Orešković i potvrdio da je u razgovoru s Angelom Merkel bilo reči i o tome da treba podržati ubrzanje procesa približavanja Srbije i BiH EU.

Istakao je pritom da i Srbija i BiH treba da ispune sve kriterijume kao što ih je i Hrvatska ispunila.

"Članstvo u EU nije samo za nas kao susede dobro, nego je to dobro i za čitavu Evropu. To otvara put i mnogim infrastrukturnim projektima, boljem povezivanju", istakao je Orešković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво