Podgorica, završne reči poslanika i premijera, pa glasanje

U Skupštini Crne Gore završena je rasprava o poverenju Vladi, koja je trajala gotovo tri dana. U parlamentu je trenutno pauza, nakon koje će uslediti završne reči predstavnika poslaničkih klubova i premijera Mila Đukanovića. Nakon završnih reči, uslediće glasanje o poverenju Vladi.

Još nije izvesno da li će podršku Vladi dati opoziciona Pozitivna Crna Gora, čime bi opstao sadašnji kabinet Mila Đukanovića.

Đukanović je ranije danas rekao da će se o političkoj ponudi Pozitivne Crne Gore izjasniti u završnoj reči.

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić kaže da će Pozitivna danas doneti pravednu odluku.

Jasavićeva je ukazala da plan koji je ta partija ponudila kao rešenje za izlazak iz političke krize nudi da u Crnoj Gori ne bude podela "na naše i vaše, da svi građani moraju biti naši i da u Crnoj Gori ne budu dve Crne Gore".

"Ovaj plan neće dozvoliti da se po Crnoj Gori teraju popovi", rekla je Jasavićeva, navodeći da plan omogućava da građani i narodi u zemlji postanu ravnopravni. 

Milo Đukanović je rekao da neće shvatiti kao izdaju to što je SDP odlučio da uskrati podršku za poverenje Vladi Crne Gore.

On je poručio i da crnogorska nezavisnost, stabilnost i integracije u EU i NATO neće biti dovedene u pitanje, bez obzira na ishod glasanja. 

Da bi crnogorska vlada opstala, potrebno je da je podrži većina od ukupnog broja poslanika, odnosno 41 poslanik. Vladajuća većina ima 44 poslanika, ali njih pet su iz SDP-a, manje članice vladajuće koalicije.

Ispred zgrade Skupštine, treći dan, prenos sednice na video-bimu pratio je Demokratski front. Kažu da neće odustati od vaninstitucionalne borbe bez obzira na ishod glasanja, jer im je, kažu, jasno da će Vlada dobiti podršku.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво