Konjević: Koalicija DPS–SDP suštinski više ne postoji

Potpredsednik SDP-a, manje članice crnogorske vladajuće koalicije, i ministar policije Raško Konjević izjavio je za radio "Antena M" da koalicija DPS–SDP suštinski više ne postoji.

Vlada je već tehnička i nema suštinsku podršku SDP-a, rekao je crnogorski ministar policije Raško Konjević u emisiji "Živa istina", prenosi Tanjug.

Konjević kaže da nakon odgovora DPS-a SDP-u da Ivan Brajović i Vujica Lazović ostaju u Vladi, suštinski je raskinuta koalicija SDP–DPS, preneli su podgorički mediji.

DPS je, kaže, nedavno odgovorio SDP-u da nije trenutak za promene u Vladi, te da ministri Brajović i Lazović ostaju na tim funkcijama.

Na zvaničan odgovor SDP-a, koji je, inače, bio najavljen za dane nakon odlaska delegacije NATO-a, neće se još dugo čekati, rekao je i dodao da će odgovor na to pitanje biti definisan na sednicama organa partije, a tokom sedmice biće održana i sednica Predsedništva SDP-a.

"Takvim odgovorom DPS-a su potvrđene dve stvari – jedna je da su bili umešani u kongresna dešavanja u SDP-u, a drugo je da su potvrdili i dodatno doprineli tome da koalicija DPS–SDP suštinski više ne postoji. Vlada je već tehnička nakon takve odluke DPS-a i nemaju našu suštinsku podršku u Vladi", rekao je Konjević.

Upitan kako sada doživljava svoju poziciju u Vladi, da li podržava Vladu u kojoj je ministar ili SDP čiji je potpredsednik, Konjević je rekao:

"Otvorimo koalicioni sporazum i ja sam lojalan njemu i politici SDP-a, zato što SDP u svom političkom delovanju nije prekršio ništa od suštinskih stvari koje su tamo definisane", naveo je Konjević.

A na pitanje ko su potencijalni postizborni partneri SDP-a, Konjević veruje da će posle dobijanja poziva za NATO doći do promena na političkoj sceni.

"Verujem da će se i nama i DPS-u i Bošnjačkoj stranci kao konstituentima vlasti otvoriti mogućnost da to ne budu saradnje koje su uokvirene samo u ovo što su današnje političke saradnje, pri čemu bih isključio Demokratski front, posebno nakon onoga što je njegovo političko delovanje u zadnjih mesec-dva. Ostaju svi oni koji budu poštovali nekoliko ključnih programskih odrednica", istakao je Konjević.

Na pitanje da li je u igri i DPS, Konjević je odgovorio potvrdno, preneli su mediji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво