Читај ми!

U Podgorici protest opozicije, demonstranti u šatorima

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore montirani šatori u kojima će noć provesti demonstranti opozicionog Demokratskog fronta, pošto su započeli proteste na kojima traže formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora. Organizatori najavili da će protesti trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Organizatori protesta su najavili da će građanska okupljanja trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi, pa su u parku preko puta Skupštine i na ulici pored Centralne banke već montirani šatori za demonstrante koji će noć provesti u Podgorici, navodi Tanjug.

Pred građanima su se danas ispred parlamenta pojavili lideri DF-a, koji su pozdravljeni aplauzom, prenela je Radio-televizija Crne Gore.

Funkcioner DF-a Koča Pavlović poručio je da više neće dozvoliti da se, kako je rekao, izbori u Crnoj Gori kradu.

On je rekao da su odlučili da od Crne Gore prave slobodnu državu, i da organizuju slobodne izbore.

Navodeći kako će ovaj dan u istoriju ući "kao početak pada zadnjeg diktatora u Evropi", poslanik DF-a Janko Vučinić poručio je da premijer mora da ode.

"Sve njih je zajedno ulica donela i ona ih mora odneti", rekao je Vučinić.

Ispred parlamenta su stigli lideri DF-a Andrija Mandić, Predrag Bulatović, Nebojša Medojević, Branko Radulović, Milan Knežević...

Na proteste su organizovano nakon 14 sati krenuli građani iz Nikšića, Berana, Pljevalja, Bijelog Polja, Andrijevice, Herceg Novog...

Protest su obezbeđivale jake bezbednosne snage, a pojedini učesnici protesta gađali su bocama i kamenicama policijske službenike, javlja RTCG.

Organizatori su u subotu poručili da će protest u Podgorici biti demokratski i miran skup građana i da će dovesti do formiranja prelazne vlade, a potom i demokratskih izbora.

Iz Uprave policije je poručeno da će ovo javno okupljanje biti snimano.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи