Osmani: Cilj stvaranje albanske države u Makedoniji

Sulejman Osmani, terorista koji se borio u Kumanovu, a potom je pobegao policiji, izjavio je za RTK da je cilj te grupe bio stvaranje albanske države unutar Makedonije po principu Republike Srpske u BiH.

Sulejman Osmani je negirao da je grupa imala materijalne ciljeve, i dodao da ta grupa nije brojala više od dve hiljade boraca, prenosi Tanjug.

Napominje da se nisu predali zbog toga što im je nestalo municije već zbog toga što je jedan od njegovih drugova razgovarao sa nekim telefonom i da mu je rečeno da su u naselju Heroja (Divo) i predstavnici OEBS-a, prenosi portal Albeu.

"Mislili smo da će da nas preuzme OEBS, a ne policija. Da smo znali ne bismo se predali već bismo se borili dok svi ne izginemo", rekao je Osmani.

Posle hapšenja, Osmani je bio primoran da pokaže mesto na kome je sakriveno oružje iz Gošinca, odakle je uspeo da pobegne policiji.

Policija je sinoć saopštila da intenzivno traga za beguncem.

Albanac sa Kosova, vođa terorističke grupe iz Kumanova Džezair Šaćiri, poznat kao komandant Hodža, optužio je makedonsku tajnu službu u nadležnosti predsednika Đorđa Ivanova, da je mesecima pre te policijske akcije bila u kontaktu sa teroristima.

"Imam dokaze da se pre dva i po meseca Š. M. agent u Agenciji za državnu bezbednost, koja je od komandom šefa države Đorđa Ivanova, sastao sa dve osobe, da je sastanak trajao dva i po sata i da je snimljen od reči do reči", rekao je Džezair za pristinsku RTK, a prenosi više makedonskih medija.

Sašo Ordanovski, koji je takođe učestvovao u toj emisiji, otišao je i korak dalje i rekao da je bilo najmanje četiri takva susreta, i da to mogu da dokumentuju strane službe.

Po njegovim rečima, ovi materijali će izaći u javnost.

Sagovornici su se saglasili da ima mnogo pitanja u vezi policijske akcije u Kumanovu koja su do sada ostala bez odgovora.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво