Ograničenja EU za radnike iz Hrvatske

Hrvatski radnici pri ulasku u Evropsku uniju neće u svim pravima biti izjednačeni s radnicima dosadašnjih članica.

Hrvatska je pristala na zahtev Evropske unije da hrvatski radnici ne budu izjednačeni u pravima s radnicima drugih članica i da ograničenja za dobijanje radne i boravišne takse mogu trajati do pet godina.

To znači, kako prenosi HRT, da će pošto Hrvatska pristupi EU svaka zemlja proceniti da li je za njeno tržište priliv hrvatske radne snage opasnost.

U takvim slučajevima članice mogu uvesti dvogodišnja ograničenja za radnike iz Hrvatske, a mogu ih, ako je potrebno, produžiti za još najviše pet godina.

Ograničenja se odnose na radne i boravišne dozvole.

Ako članice ne aktiviraju ograničenja za hrvatske radnike, onda će i njihovi radnici imati potpuno slobodan pristup na hrvatsko tržište rada.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи