Читај ми!

Josipović: Žalosno što Šešelj nije osuđen

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izrazio je žaljenje zato što sudski postupak u Hagu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja nije završio osuđujućom presudom.

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da odluka Haškog tribunala o privremenom puštanju za Šešelja nema veze sa stavom suda o njegovoj odgovornosti za ratne zločine 90-tih i ocenila da to "sastavni deo procedure", kao i da je već bilo sličnih slučajeva, prenosi Beta.

Josipović je u izjavi novinarima u Vukovaru rekao da ne može da govori o tome kakvo je Šešeljevo medicinsko stanje, ali da mu se "čini" da je Šešelj po izjavama koje daje, "još spreman na neprimerene političke govore i angažmane", prenela je agencija Hina.

"Žalosno je ta daj predmet nije završio osuđujućom presudom koju smo svi očekivali", rekao je Josipović i dodao "neka je na dušu onima koji su tu odluku doneli".

Pusićeva je rekla da misli da je "prostim okom vidljivo da se radi o ratnom zločincu, ali ovo puštanje na privremenu slobodu nema nikakve veze sa stavom suda o njegovoj krivici".

Haški tribunal odlučio je da Šešelja zbog pogoršanja zdrvstvenog stanja privremeno pusti na slobodu.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво