Hrvatska desnica po "iskustvo" u Srbiju

Rat se vodio i stao, pa hrvatska ultra desnica najavljuje "studijsko" putovanje u Srbiju, kako bi se upozala sa detaljima oko podizanja spomenika Draži Mihailoviću i to iskustvo iskoristila za podizanje spomenika Anti Paveliću.

Hrvatski uljudbeni pokret kreće na " studijsko" putovanje u Srbiju, kako bi iz prve ruke saznao na koji način je srpskim četničkim vojvodama pošlo za rukom da podignu spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću i da ta iskustva prenese u Hrvatsku za podizanje spomenika poglavniku NDH Anti Paveliću u Hrvatskoj, piše hrvatski sajt Index.hr.

Za sada je putovanje u Srbiju potvrdio general Ljubo Ćesić Rojs, koji kaže da će u delegaciji biti i ekipa istoričara. Delegaciju će predvoditi čelnik Hrvatskog uljudbenog pokreta Tomislav Dragun, koji je rekao da su planirali posetu Ivanjici, rodnom mestu Mihailovića, zatim Oplenacu, Dedinju, Zemunu  i Petrovaradinu.

S druge strane predsednik Srpskog četničkog pokreta vojvoda Miroslav - Čele Vuković kaže da ako Srbija izda vize poštovaocima Ante Pavelića, oni mogu slobodno da dođu i na Ravnu Goru.

"Rat se vodio i stao. Možda treba da sednemo i pričamo. Ako dođu legalno, neka obilaze sve po svojoj dragoj volji, mi četnici smo civilizovani - u ratu dobrovoljci, u miru humanitarci", rekao je Vuković.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво