Ukinute vize između Crne Gore i Izraela

Šefovi diplomatija Crne Gore i Izraela, Avigdor Liberman i Milan Roćen potpisali u Podgorici sporazum o ukidanju viza. Sporazum će olakšati život građanima i podstaći biznismene i turiste da putuju, rekao je Roćen.

Crna Gora i Izrael potpisali su u Podgorici sporazum o ukidanju viza. Sporazum su potpisali potpredsednik vlade i ministar inostranih poslova Izraela Avigdor Liberman i crnogorski šef diplomatije Milan Roćen.

Roćen je u rekao da će "ovaj sporazum podstaći putovanja u oba pravca, olakšati život građanima i podstaći biznismene i turiste da putuju".

Crnogorski šef diplomatije je istakao da je zadovoljan tempom razvoja odnosa između dve zemlje u kratkom periodu nakon obnove crnogorske državnosti.

"Zainteresovani smo za unapređenje saradnje u ekonomskoj sferi, u oblasti energetike, turizma, poljoprivrede, infrastrukture, visokih tehnologija, kulture", rekao je Roćen.

Prema njegovim rečima, tokom letnje sezone, redovna čarter linija između dve zemlje je povećala broj izraelskih turista u Crnoj Gori.

Roćen je rekao da je sa Libermanom razgovarao i o aktuelnim kretanjima na Bliskom istoku i zapadnom Balkanu.

Liberman je istakao da je ponosan na činjenicu da je Liberman prvi ministar inostranih posova Izraela koji je posetio Crnu Goru, podsetivši na dug istorijat prijateljskih odnosa i saradnju dve zemlje u Drugom svetskom ratu u borbi protiv nacizma.

"U Izraelu postoji interesovanje među našim privrednicima za investiranje u sektor nekretnina i industriju. Tu vidim veliku mogućnost za dalju saradnju na polju poljoprivrednih aktivnosti, tretmana otpadnih voda, kao i visokih tehnologija", rekao je šef izraelske diplomatije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво