U Polzeli obolelo 11 učenika od novog gripa

Zabeležen novi grip kod 11 učenika u osnovnoj školi u Polzeli kod Celja. Slovenačke zdravstvene vlasti preuzele su mere zaštite. U strahu od zaraze petina od ukupnog broja učenika nije došla na nastavu.

U osnovnoj školi u Polzeli 11 učenika je obolelo od novog gripa tipa A H1N1, saopštile su slovenačke zdravstvene vlasti.

Epidemiolozi doma zdravlja u Celju su saopštili da preduzimaju uobičajene mere higijene.

Naveli su i da nisu utvrđeni uzroci zaraze, jer se većina učenika upravo vratila sa letnjeg raspusta, koji je, uglavnom, provela van mesta u kome žive.

Na mogućnost pojave zaraze posumnjalo se u prošli četvrtak, pošto deset učenika nije došlo na nastavu.

Zbog pojave gripa u školu nisu došla 94 od 492 učenika, a njihovo odsustvo se tumači strahom roditelja od moguće zaraze.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи