Читај ми!

Smenjen ministar bezbednosti BiH

Zbog narušene bezbednosne situacije u Sarajevu u toku februarskih nereda, a na inicijativu SDA, smenjen ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je smenio ministra bezbednosti BiH Fahrudina Radončića, čime je ta odluka postala definitivna, pošto je smenu prethodno izglasao i Predstavnički dom.

Inicijativu je podnela bošnjačka Stranka demokratske akcije posle februarskih nereda tokom kojih je, osim ostalog, u Sarajevu zapaljena i zgrada Predsedništva BiH.

Kako se navodi u inicijativi za smenu, "tog dana je bezbednosna situacija u BiH bila značajno narušena i zbog toga ministar bezbednosti treba da odstupi s dužnosti iz moralnih razloga".

Dodaje se da "ministar nije preduzeo radnje iz svoje nadležnosti kako bi se zaštitila lična i imovinska sigurnost građana i državna imovina", objavili su lokalni mediji.

Protiv smene glasala su dva delegata iz HDZ, a uzdržani su bili po jedan srpski i hrvatski delegat.

Radončić, koji je i predsednik Saveza za bolju budućnost BiH, izjavio je juče da očekuje da bude smenjen na sednici Doma naroda.

On je za sarajevski portal Klix.ba rekao da je njegova smena zapravo epilog jačanja koalicije SDA i SDP i da mu odgovara "da što pre bude razrešen".

"Eventualna smena je epilog teškog političkog sukoba između mene, s jedne strane, i gospode (Zlatka) Lagumdžije i (Bakira) Izetbegovića, s druge strane, u tumačenju, po meni opravdanog bunta nezadovoljstva naroda. Oni misle da je to antinarodni čin, koji treba sankcionisati, a ja sam se ponašao kao odgovoran političar koji razume svoj narod i ne želi da tuče svoj narod", kazao je Radončić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара