Uhapšen novinar u Baru

Novinar i voditelj barskog radija Korona Dušan Vujović uhapšen jer je objavio lažnu vest o ubistvu koje je navodno počinio serijski ubica. Vujović se sumnjiči da je počinio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Barska policija uhapsila je novinara i voditelja radija Korona Dušana Vujovića (22) iz Bara, jer je objavio lažnu vest o ubistvu koje je navodno počinio serijski ubica.

Policija je saopštila da je Vujović uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje panike i nereda.

U saopštenju se navodi da je Vujović, objavljujući putem radija lažnu vest, izazvao paniku kod građana.

Vujović je, kako se navodi, u svojstvu voditelja programa na tom radiju, objavio da se "lice koje je izvršilo više krivičnih dela" nalazi u Baru i da je to lice počinilo "ubistvo devojke u Šušnju".

"S obzirom da se ništa slično na teritoriji Crne Gore nije dogodilo, on je lišen slobode i zadržan", kaže se u saopštenju.

Panika u Podgorici i Rožaju

Građani u Crnoj Gori već danima pažljivo i sa strepnjom prate informacije o napadaču iz Novog Pazara koji presreće žrtve na ulici i napada ih nožem.

Crnogorski mediji izveštavaju da je reč o Seadu Šećiroviću (26), koji napada ljude u Podgorici i Rožaju.

"Gotovo da nema sata da građani policiji ne prijavljuju da su ga u isto vreme videli na nekoliko različitih mesta", pišu crnogorske "Vijesti", ali dodaju da policija nikako ne može da mu uđe u trag.

"Sam pomen njegovog imena seje strah i paniku. Priče o serijskom napadaču gotovo su stalna tema razgovora - prepričavaju se navodni susreti sa njim, a neki idu toliko daleko da smišljaju i bizarne detalje o tome kako je već napao ili iskasapio žene u nekim delovima grada", pišu "Vijesti".

"Jedina istina je da sumnjamo da se taj opasni mladić krije negde kod nas. To da je nekog napao ili iskasapio su proizvoljne konstrukcije i priče koje nemaju nikakve veze sa istinom, rekao je sagovornik "Vijesti" iz podgoričke policije.

Pre desetak dana crnogorskoj policiji stigla je depeša od kolega iz Srbije u kojoj je navedeno da imaju operativni podatak da se Sead Šećerović (26) iz Novog Pazara, koji se sumnjiči za seriju napada nožem u tom gradu, krije u Crnoj Gori.

U policiju Crne Gore stigla je fotografija opasnog napadača, a u opisu je navedeno da je visok oko 1.90 centimetara, da je fizički spreman i sportski građen, i da žrtve bira nasumice, pišu "Vijesti".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво