Mandić: Nastavlja se netrpeljivost prema Beogradu

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kritikovao je vlast u Crnoj Gori, zbog odluke da Srbiji ne dozvoli otvaranje tri konzulata. Mandić je takav postupak ocenio kao nastavak politčke netrpeljivosti prema Beogradu i diskriminacije srpskog naroda u Crnoj Gori.

Zbog odluke vlasti Crne Gore da Srbiji ne dozvoli otvaranje tri konzulata, lider prosrpske parlamentarne opozicione stranke Nove srpske demokratije Andrija Mandić, kritikovao je vlast zbog tog postupka, ocenivši to kao nastavak političke netrpeljivosti prema Beogradu i diskriminacije srpskog naroda u Crnoj Gori.

Mandić smatra da je crnogorska vlast na pruženu ruku Srbije, koja je otvaranjem tri konzulata htela da pokaže svoju dobru volju prema građanima Crne Gore, odgovorila u svom stilu, bahato i nediplomatski.

Lider Nove ocenio je da prijateljski potezi iz Beograda dolaze posle niza krajnje neprijateljskih činova koje je crnogorska vlast učinila prema Srbiji, od kojih je najbolnije priznanje takozvane države Kosovo.

Zato Nova smatra da sami čin odbijanja otvaranja tri konzulata predstavlja nastavak politike netrpeljivosti prema Srbiji i diskriminacije nad srpskim narodom u Crnoj Gori, rekao je Mandić, a preneli su podgorički mediji.

Mandić smatra da je crnogorski režim obračun sa srpskim narodom i njegovom kulturom postavio kao svoje političke prioritete.

"Nismo pristali da ćutimo na brojne primere diskriminacije našeg naroda i na nasilan pokušaj asimilacije, već smo se organizovali i veoma aktivno vodimo borbu za ravnoparavan status, koji nam je grubim političkim odlukama vrha režima ugrožen", naglasio je Mandić.

Lider Nove smatra da su Srbi u Crnoj Gori teško diskriminisan narod i da aktuelna vlast više i ne krije svoje namere da, kroz pokušaj proterivanja srpskog jezika i pisma, napada srpsku duhovnost, kulturu, priprema teren za brzu i nasilnu asimilaciju Srba i prevođenje ostatka naroda u nacionalnu manjinu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи