Medojević: Nema koalicije sa DPS-om

Predstavnici tri najjače opozicione partije u Crnoj Gori saglasili su se da je potrebno zajedničko delovanje opozicije da bi došlo do smene vlasti.

Lideri Pokreta za promene (PZP) Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Srđan Milić (SNP) i Srpske liste (SL) Andrija Mandić saglasili su se u neformalnom razgovoru da "nema koalicije" s vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS) i da "bez promene režima nema promene sistema vrednosti u zemlji".

Medojević, koji je i inicirao sastanak, rekao je da su svi učesnici razgovora "spremni da lične odnose stave po strani i da pokušaju da demokratski odgovore nedemokratskom režimu u Crnoj Gori".

Po njegovim rečima, udruživanje ne podrazumeva zajedničku opozicionu listu na predstojećim izborima.

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić podsetio je da stranačka deklaracija toj partiji ne dozvoljava koaliciju sa partijama iz vlasti ukazujući da je za njegovu stranku "mnogo značajnije da opozicija počne da se bavi životnim pitanjima građana".

Portparol Srpske liste Dobrilo Dedeić ocenio je da je važno što su i Milić i Medojević "prihvatili princip da opozicija nikada i nigde ne sme sarađivati sa DPS-om".

"PZP i SNP su prihvatili postulat da promena sistema vrednosti može biti isključivo posledica smene vlasti", naveo je Dedeić.

Za narednu sedmicu je zakazan sastanak lidera PZP-a, SNP-a i SL-a sa predstavnicima ostalih opozicionih partija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи