Nastavljeni protesti u Vukovaru

Štab za odbranu Vukovara započeo je u podne protestnu šetnju, kako bi premijeru Zoranu Milanoviću i "njemu sličnima" pokazao da je taj grad, kako navode, bio i da će ostati simbol države, paradigma patnje i hrvatstva.

Protestnu šetnju "Slavonija srcem za Vukovar" započeo je u podne Štab za odbranu tog grada, kako bi premijeru Zoranu Milanoviću i "njemu sličnima" pokazao da je taj grad, kako navode, bio i da će ostati simbol države, paradigma patnje i hrvatstva.

Branitelji su nakon okupljanja na parkiralištu hotela "Dunav" u Vukovaru gradskim ulicama krenuli prema Memorijalnom groblju žrtava rata devedesetih, kako bi se tamo pomolili za sve poginule i nestale, prenosi internet portal index.hr.

Zbog teške materijalne situacije u koju guraju hrvatski srednji sloj, na ovu šetnju Štab je pozvao i prijatelje Vukovara iz najbližih županija.

Na protestnu šetnju Štab je pozvao sve prijatelje, branitelje, stradalnike, hranitelje i molitelje da im se pridruže.

"Pokažimo premijeru Milanoviću i njemu sličnima da je Vukovar bio i da će ostati simbol domovine, paradigma patnje, domoljublja, hrvatstva, sinonim krvavog ostvarenja višestoljetne borbe hrvatskog naroda za samostalnost, očiti primer šta znači darovati život za svoje prijatelje, svoju porodicu, vlastiti dom i domovinu", istaknuto je u pozivu.

Ova protestna šetnja se održava samo nekoliko dana nakon nereda koji su se, u organizaciji Štaba, dogodili, pošto je Milanović odlučio da sprovede zakonsko pravo manjinskih Srba na dvojezičnost u Vukovaru.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво