Читај ми!

Crna Gora, kampanja se zahuktava

Dok opozicioni predsednički kandidat Miodrag Lekić poručuje da njegova pobeda ne bi destabilozovala Crnu Goru, već samo mafijašku Crnu Goru iz suprostavljenog tabora Filipa Vujanovića i DPS-a ističu da je Lekić čovek bez stava i vizije i da je licemer, koji pokušava da obmane Crnu Goru.

Predsednički kandidat Miodrag Lekić rekao je da njegova pobeda ne bi donela nestabilnost Crnoj Gori, već samo nemir onima koji su ogrezli u korupcionaške i mafijaške poslove.

Želim da budem predsednik svih građana, da se borim za princip smenljivosti vlasti i predsednika države. Kažu da sam neozbiljan, da ću doneti nestabilnost, a ja im odgovaram da nosim nestabilnost samo za korupcionaško-mafijašku Crnu Goru", rekao je Lekić.

On je na tribini u Kotoru naveo da neće potpisivati zakone koji nisu u skladu sa Ustavom i istakao da će se zalagati za podelu vlasti po principu odgovornosti, a ne po pitanju "podele kolača".

Lekić je poručio da Crna Gora u svojim težnjama na međunarodnom planu ne treba da bude servilna "država banana".

Lekić je optužio protivkandidata Filipa Vujanovića da uporno izbegava raspravu o pitanju korupcije, već nameće "tragikomičnu priču o patriotizmu", prenose podgorički mediji.

Istovremeno, predsednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović ukazao je da je Miodrag Lekić čovek bez stava i vizije i siguran gubitnik na izborima za šefa crnogorske države 7. aprila.

Vujanović je na tribini u Bijelom Polju istakao da uvek vodio politiku dobrosusedskih odnosa, posebno sa Srbijom.

On je kazao da se uvek ponašao kao predsednik svih građana Crne Gore. "Ponosan sam što sam Crnogorac, ali jednako vrednujem Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance i Hrvate, jer smo svi mi građani Crne Gore i treba da budemo zajedno za dobro naše države", naveo je Vujanović.

Predsednik DPS-a Milo Đukanović  takođe istakao nemerljiv Vujanovićev doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti i uspešnom evropskom i evroatlanskom putu i rekao da se Lekić bezuspešno pokušava predstaviti kao pravi patriota i moralista, karijerni diplomata i profesor i kao beskompromisni borac protiv kriminala.

On je dodao da Lekić ne može biti borac protiv kriminala, jer je u pitanju čovek koji je, kako je naveo, bio slepi izvršilac prljave politike koja je kreirana iz Beograda protiv Crne Gore sa ciljem da se zatvori perspektiva nezavisnosti.

"Lekić je licemer, koji pokušava da obmane Crnu Goru i da se bez ikakvih zasluga i kredibiliteta predstavi čovekom koji je šansa Crne Gore", smatra Đukanović.

Vujanović i Lekić jedini su kandidati za predsednika Crne Gore. Predsednički izbori zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво