Međusobne optužbe Vujanovića i Lekića

Kandidati za predsednika Crne Gore Filip Vujanović i Miodrag Lekić, nastavljaju sa međusobnim optužbama. Vujanović je rekao da Lekić nema viziju i odgovore na važna državna pitanja. Lekić optužio Vujanovića da štiti pripadnika Državne bezbednosti koji su upleteni u kriminal.

Kandidati za predsednika Crne Gore Filip Vujanović i Miodrag Lekić i dalje drže ukrštena koplja u međusobnoj polemici, nastojeći da javnost ubede da predsednička fotelja pripada jednom, a ne onom drugom.

Vujanović je, na predizbornom skupu u Rožajama, rekao da još nije dobio odgovor od Lekića zašto 21. maja 2006. nije došao na referendum o nezavisnosti Crne Gore i da li bi, da je došao, glasao za suverenu državu ili protiv nje.

"Neće Lekić odgovoriti jer on nema stav, ni viziju, niti odgovore na važna državna pitanja", istakao je Vujanović.

Na svom predizbornom skupu u podgoričkom naselju Tološi, predsednički kandidat Miodrag Lekić optužio je crnogorsku vlast da je stvorila takav koruptivni sistem, na kojem bi joj pozavidio i nekadašnji mafijaški bos Al Kapone.

Neostvarena utopija Al Kaponea bila je da korumpira čitavu državu. To je međutim, na neki način, uspelo aktuelnoj crnogorskoj vlasti, rekao je Lekić.

On je optužio protivkandidata Filipa Vujanovića da je, dok je bio ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, dobio spisak ljudi iz Državne bezbednosti koji su bili na platnom spisku jedne mafijaške organizacije u Italiji, ali ništa nije preduzeo tim povodom.

Funkcioner Nove srpske demokratije (NSD) Slaven Radunović je, na istoj tribini, za Vujanovića rekao da je "postao glasnogovornik" Vladimira Popovića Bebe, aludirajući na ocene bivšeg saradnika premijera Srbije Zorana đinđića koje je izneo u nedavnom gostovanju na podgoričkoj televiziji Atlas.

I drugi funkcioner NSD-a, šef izbornog šstaba Miodraga Lekića, Goran Danilović, optužio je Vujanovića da je "kandidat uredništva" Radio-televizije Crne Gore.

Goranović je tako ocenio jer, kako je objasnio, RTV CG favoruzije Vujanovićevu predizbornu kampanju, a Lekiću, navodno, "podmeće razne netačnosti".

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 7. aprila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво