Читај ми!

Ispunjena želja "majke hrabrost"

Nikola, sin Jelene Trikić, poznatije kao "majka hrabrost", koja je odbila lečenje tumora da bi njega donela na svet, stigao kući u Prijedor. Brigu o malom Nikoli preuzeće otac Goran, njegova sestra Sanja i porodice Dunović i Trikić.

U kuću Dunovića u Prijedoru došao je mali Nikola, sin Jelene Trikić, poznatije kao "majka hrabrost", koja je odbila lečenje tumora da bi njega donela na svet. O Nikoli, koji je sa Jelenom bio 39 dana, sada brine otac Goran, njegova sestra Sanja, porodice Dunović i Trikić.

"Čast mi je što sam je poznavala i čast mi je mogu da podižem malog Nikolu. Posle svega što se izdešavalo, na žalost svih tih ružnih momenata u našoj porodici, on je sad jedna svetlost koja nas je podigla", kaže Goranova sestra Sanja.

Sanja ističe da je Nikola lepa i zdrava bebica. "Samo ga malo muče grčevi", dodaje Sanja.

Građani svakodnevno šalju pomoć malom Nikoli. Najviše daruju novac, pelene, hranu, igračke. Goran Dunović kaže da je zahvalan svima koji su uz njega i da je najbitnije da Nikola ima dobro detinjstvo.

Goran nam priča da je istovremeno i tužan i srećan sam. "Moramo gledati u Nikolu, Jelenu vidimo kroz to dete. "Tako je moralo biti, da ona nešto iza sebe ostavi, da ostane to dete da nas podseća na nju. Teško jeste, ali napred se mora", hrabri se Goran.

Jelenina sestra Vlatka kaže da je Nikola za nju više sin nego sestrić. "Ponosna sam na svoju sestru. Teško jeste, ali Nikola nam daje snagu za dalje", kaže Vlatka.

Mnogi su pokrenuli inicijativu da grad Banjaluka ustanovi nagradu za hrabrost u znak sećanja na čin Jelene Trikić i nje same. Takođe, predloženo je da se dan Jelenine smrti proglasi danom hrabrih majki i da se ona posthumno odlikuje.

Tridesetdvogodišnja Jelena Trikić iz Drvara, čija je želja da rodi bila jača od prognoza lekara, razbolela se 2007. godine. Posle dve operacije tumora na mozgu i uspešnog oporavka, rešila je da postane majka.

Sedam meseci, kao trudnica, nije imala nikakvih problema, a radiografski nalazi glave bili su uredna. Tada počinju problemi. Jeleni se tumor vratio, lekari su joj savetovali da prekine trudnoću i prima hemoterapiju. Da bi sačuvala bebu, ona je to odbila. Rodila je zdravog sina, ali je posle 39 dana preminula.

Slika Jelene Trikić i njenog sina obišla je skoro ceo svet. Njeno delo zadivilo je mnoge. Pošto je svoj život žrtvovala za život sina, građani su je nazvali "majka hrabrost".

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво